Üveg szerkezetek, típusok, felhasználási módok

Egyszerű ablak szerkezetek

1 rétegű üveg: a régi ablak szerkezetekben általában 2 db egy rétegű üveget találunk. Ez hőszigetelés szempontjából ma már messze nem felel meg az elvárásoknak.

2 rétegű thermó üveg: 2 darab síküveg egy alumínium vagy műanyag távtartóval összeépítve. Low-e bevonattal és argon gáz töltéssel kombinálva általános felhasználásra elegendő hőszigetelést biztosít.

3 rétegű thermó üveg: jobb hőszigeteletési igény esetén 3 darab síküveg van távtartókkal összeépítve. 2 low-e bevonattal és argon gáz töltéssel nagyon jó hőszigetelési értékkel rendelkezik.

Biztonsági üvegek

Ragasztott biztonsági üvegek: ebben az esetben 2 db síküveg van 1-4 db biztonsági fóliával összelaminálva. Ezáltal egy olyan üveg keletkezik, ami törés esetén nem esik ketté, darabjai nem hullanak ki (vagy nagyon kis eséllyel). Üvegtetőknél és üvegkorlátoknál kötelezően alkalmazandó megoldás.

Edzett üvegek: ahol nagyobb teherbírásra van szükség, vagy a biztonság igényli, ott edzett üvegek alkalmazhatók. Ilyenkor az egyszerű üveget speciális hőkezelésnek vetik alá. Ezután törés esetén az üveg nem szilánkosra hanem teljes felületén kis kockákra törik nagyban csökkentve a balesetveszélyt. Zuhanykabinoknál, beltéri üvegajtóknál találkozhatunk ilyen üvegekkel.

Edzett ragasztott biztonsági üvegek: a fenti 2 folyamat kombinációjának eredményeképpen egy felületében ellenálló és törés esetén nem széthulló szerkezet keletkezik. Üvegkorlátoknál és összetettebb szerkezeteknél jellemző (pl járható üvegek).

Bevonatos üvegek

Nagyobb üvegfelületek esetében igény és szükség van olyan napvédő bevonatokra amik a nyári napsütés melegítő hatását csökkentik.

Reflexiós üvegek: régebben elterjedt, manapság csökkenőben lévő fajták. A bevonat a külső üveg külső oldalán van. Hőtechnikailag ez a legjobb, de a bevonat a karcokra érzékeny, így az évek alatt a tisztítás előbb utóbb meglátszik rajta.

Modern bevonatos üvegek: a technika fejlődésével megjelentek a modern bevonatos üvegek. Ezeknél a bevonat a külső üveg belső oldalán van. Ez ellenállóvá teszi a bevonatot minden külső hatással szemben. Ezek a bevonatok ma is aktív fejlesztés alatt állnak egyre jobb és nagyobb szelektivitású üvegtípusok jönnek létre (szelektivitás: a látható fény minél nagyobb százalékban, míg a hő és UV sugarakat minél kisebb százalékban engedi át).

Speciális üvegszerkezetek

Járható üvegek: az edzett ragasztott biztonsági üvegek speciális fajtája, ahol kis felület esetén legalább 3 , nagy felület esetén akár 4-5 vastag üvegréteg van fóliával összelaminálva. Az üvegrétegek edzettek és vagy előfeszítettek (az edzés egy speciális fajtája).

Golyóálló üvegek: a rétegek számát tovább növelve elérhető, hogy az üveg ellenálljon a különböző kaliberű lőfegyverekből kilőtt golyóknak.

Ajánlatot kérek!

Segítünk a választásban!

Oszlopos üvegkorlát

OSZLOPOS ÜVEGKORLÁT

Általánosan elterjedt üvegkorlát fajta, melynek előnye, hogy ötvözi teraszán a kapaszkodó nyújtotta biztonságérzetet, a nagy üvegfelület nyújtotta nyitottsággal. Üvegezése 4+4mm-es biztonsági, élcsiszolt.

Részletek
Vonalmenti üvegkorlát

VONALMENTI ÜVEGKORLÁT

Ezeknél a típusoknál felhasznált üvegek vastagabbak, így nem szükséges oszlop a rögzítéshez. A padlóba süllyeszthető vonalmenti tartó modern hatást kölcsönöz, 8+8mm edzett biztonsági üvegezéssel.

Részletek
Pontmegfogott üvegkorlát

PONTMEGFOGÁSOS ÜVEGKORLÁT

A tartószerkezet további csökkentése pontszerű megfogással érhető el, ami exkluzív eleganciát kölcsönöz ezeknek az üvegkorláttípusoknak akár a lépcső mellett is, 8+8mm edzett biztonsági üvegezéssel.

Részletek

Az ajánlatkérés lépései

Üvegkorlát építés
Ajánlatkérés