6 beltéri korlát típus, hogyan válasszunk ki a nekünk megfelelőt

Beltéri korlátként szinte az összes típus alkalmazható. Szerelhetők galériára, lépcső mellé, összekötő folyosóra, üveggel vagy anélkül, többféle rögzítéssel.

Amikor a házába vagy lakásába beltéri korlátot szeretne építtetni általában 3 üveg nélküli és 3 üvegezett megjelenési forma közül választhat. Szerkezetileg készülhetnek vasból, rozsdamentes acélból, fából vagy alumíniumból. Az általunk telepített összes korláttípus alumínium szerkezetű.

 

Beltéri korlát – Üveg nélküli változatok:

Függőleges vagy vízszintes pálcás korlát típusok. Aa típusnál az alumínium oszlopok között vízszintesen vagy függőlegesen több alumínium pálca van felszerelve.

Előnyük az alumínium szerkezet miatti tartósságon és karbantartás mentességen kívül a kedvező ár. Nem szükséges 1-2 évente újrafesteni őket, mint a vas vagy fa szerkezetű változatokat. Egyszerűbben szerelhetők, és mivel nincs üvegezett része, rövidebb határidővel tudjuk őket telepíteni.

Kedvezőbb árú típusok az üvegezett változatokhoz képest, amik erősebb térelválasztó hatással rendelkeznek.

 

Beltéri korlát – Üvegezett változatok:

Oszlopos, vonalmenti vagy pontmegfogásos típusok.

Gyakorlati szempontból az üvegezett beltéri korlátnak sok előnye van. Mivel kevesebb a látszó szerkezet így a teret éppen a biztonsághoz szükséges mértékben töri meg. Teljesen biztonságosak, még a pontmegfogásos típusok is.

Közülük az oszlopos a kedvezőbb árfekvésű, a vonalmenti és pontmegfogásos a költségesebb megoldások. Rögzítésről bővebben…

Az alumínium szerkezet miatti itt is kiemelhető a tartósság és karbantartás mentesség. Üvegezésük minden esetben biztonsági, vonalmenti és pontmegfogott esetekben edzett biztonsági üveg. Üvegezésről bővebben…

Árajánlatkérésnél, ha már tudja kérjük válassza ki milyen típust szeretne.

Segítünk a választásban!

Oszlopos üvegkorlát

OSZLOPOS ÜVEGKORLÁT

Általánosan elterjedt üvegkorlát fajta, melynek előnye, hogy ötvözi teraszán a kapaszkodó nyújtotta biztonságérzetet, a nagy üvegfelület nyújtotta nyitottsággal. Üvegezése 4+4mm-es biztonsági, élcsiszolt.

Részletek
Vonalmenti üvegkorlát

VONALMENTI ÜVEGKORLÁT

Ezeknél a típusoknál felhasznált üvegek vastagabbak, így nem szükséges oszlop a rögzítéshez. A padlóba süllyeszthető vonalmenti tartó modern hatást kölcsönöz, 8+8mm edzett biztonsági üvegezéssel.

Részletek
Pontmegfogott üvegkorlát

PONTMEGFOGÁSOS ÜVEGKORLÁT

A tartószerkezet további csökkentése pontszerű megfogással érhető el, ami exkluzív eleganciát kölcsönöz ezeknek az üvegkorláttípusoknak akár a lépcső mellett is, 8+8mm edzett biztonsági üvegezéssel.

Részletek

Az ajánlatkérés lépései

Üvegkorlát építés
Ajánlatkérés