Beltéri lépcsőkorlát

Amikor beltérre, lépcsője mellé korlátot szeretne építtetni általában 2 üveg nélküli és 3 üvegezett megjelenési forma közül választhat számtalan lehetőséget biztosítva ezzel a ház vagy lakás belső terének kialakításához.

Üveg nélküli változatok: Függőleges vagy vízszintes pálcás korlát típusok. Ezen utóbbi típusoknál az alumínium oszlopok között vízszintesen vagy függőlegesen több alumínium pálca van felszerelve.

Előnyük az alumínium szerkezet miatti tartósságon és karbantartás mentességen kívül a kedvező ár. Egyszerűbben szerelhetők, és mivel nincs üvegezett része, rövidebb határidővel tudjuk a kivitelezésüket vállalni.

Üvegezett változatok: Oszlopos, pontmegfogásos vagy vonalmenti típusok.

Gyakorlati szempontból az üvegezett korlátnak sok előnye van. Mivel kevesebb a látszó szerkezet így csak a szükséges mértékben töri meg a teret, de teljesen biztonságos haladást ad a lépcsőn felfelé, az emeleti folyósón vagy a galérián is.

Közülük az oszlopos a kedvezőbb árfekvésű, a vonalmenti és pontmegfogásos a költségesebb megoldások.

Az alumínium szerkezet miatti itt is kiemelhető a tartósság és karbantartás mentesség. Üvegezésük minden esetben biztonsági, vonalmenti és pontmegfogásos esetekben edzett biztonsági üveg. Üvegezésről bővebben…

Árajánlatkérésnél ha már tudja kérjük válassza ki  a fentiek közül, hogy milyen típust szeretne.

Segítünk a választásban!

Oszlopos üvegkorlát

OSZLOPOS ÜVEGKORLÁT

Általánosan elterjedt üvegkorlát fajta, melynek előnye, hogy ötvözi teraszán a kapaszkodó nyújtotta biztonságérzetet, a nagy üvegfelület nyújtotta nyitottsággal. Üvegezése 4+4mm-es biztonsági, élcsiszolt.

Részletek
Vonalmenti üvegkorlát

VONALMENTI ÜVEGKORLÁT

Ezeknél a típusoknál felhasznált üvegek vastagabbak, így nem szükséges oszlop a rögzítéshez. A padlóba süllyeszthető vonalmenti tartó modern hatást kölcsönöz, 8+8mm edzett biztonsági üvegezéssel.

Részletek
Pontmegfogott üvegkorlát

PONTMEGFOGÁSOS ÜVEGKORLÁT

A tartószerkezet további csökkentése pontszerű megfogással érhető el, ami exkluzív eleganciát kölcsönöz ezeknek az üvegkorláttípusoknak akár a lépcső mellett is, 8+8mm edzett biztonsági üvegezéssel.

Részletek