Fém korlát előnyei, hátrányai, útmutató a választáshoz

 A fémből készült korlátok egyik közkedvelt fajtája az alumínium korlát, ami számtalan előnnyel rendelkezik a vas vagy rozsdamentes acél korlátokkal szemben.

Amikor a házának vagy lakásának bármely részére korlátot szeretne építtetni általában 3 üveg nélküli és 3 üvegezett megjelenési forma közül választhat. Szerkezetileg készülhetnek vasból, rozsdamentes acélból vagy alumíniumból. Nálunk az összes korláttípus alumínium szerkezetű.

Üveg nélküli változatok:

  • Függőleges vagy
  • vízszintes pálcás,
  • egyszerű kapaszkodó korlát típusok.

Az első 2 a típusnál az alumínium oszlopok között vízszintesen vagy függőlegesen több alumínium pálca van felszerelve.

Előnyük az alumínium szerkezet miatti életre szóló tartósságon és karbantartás mentességen kívül a kedvező ár. Nem szükséges 1-2 évente újrafesteni őket mint a vas vagy akár a fa korlátokat. Egyszerűbben szerelhetők, és mivel nincs üvegezett része, rövidebb határidővel tudjuk őket telepíteni.

Fém korlát – üvegezett változatok:

  • Oszlopos,
  • vonalmenti vagy
  • pontmegfogásos típusok.

Gyakorlati szempontból az üvegezett korlátnak sok előnye van. Mivel kevesebb a látszó szerkezet így akadálytalan kilátást biztosít kertjére, medencéjére vagy a környező panorámára, ugyanakkor védelmet is gyújt az erős szelekkel szemben. Teljesen biztonságosak, még a minimális tartószerkezettel rendelkező pontmegfogásos típusok is. Üvegkorlát rögzítésről bővebben…

Közülük az oszlopos a kedvezőbb árfekvésű, a vonalmenti és pontmegfogott a vastagabb és erősebb üvegezés miatt a költségesebb megoldások.

Az alumínium szerkezet miatti itt is kiemelhető a tartósság és karbantartás mentesség. Üvegezésük minden esetben biztonsági, vonalmenti és pontmegfogott esetekben edzett biztonsági üveg. Üvegezésről bővebben…

Árajánlatkérésnél, ha már tudja kérjük válassza ki milyen típust szeretne.

Segítünk a választásban!

Oszlopos üvegkorlát

OSZLOPOS ÜVEGKORLÁT

Általánosan elterjedt üvegkorlát fajta, melynek előnye, hogy ötvözi teraszán a kapaszkodó nyújtotta biztonságérzetet, a nagy üvegfelület nyújtotta nyitottsággal. Üvegezése 4+4mm-es biztonsági, élcsiszolt.

Részletek
Vonalmenti üvegkorlát

VONALMENTI ÜVEGKORLÁT

Ezeknél a típusoknál felhasznált üvegek vastagabbak, így nem szükséges oszlop a rögzítéshez. A padlóba süllyeszthető vonalmenti tartó modern hatást kölcsönöz, 8+8mm edzett biztonsági üvegezéssel.

Részletek
Pontmegfogott üvegkorlát

PONTMEGFOGÁSOS ÜVEGKORLÁT

A tartószerkezet további csökkentése pontszerű megfogással érhető el, ami exkluzív eleganciát kölcsönöz ezeknek az üvegkorláttípusoknak akár a lépcső mellett is, 8+8mm edzett biztonsági üvegezéssel.

Részletek

Az ajánlatkérés lépései

Üvegkorlát építés
Ajánlatkérés