5 alumínium korlát típus, előnyök, hátrányok, hogyan válasszunk közülük

 A korlátoknak többféle megjelenési formája lehet. Üveg nélküli, üvegezett, oszlopos, pontmegfogásos vagy vonalmenti rögzítésű. Ismerje meg a típusokat.

Amikor a házának vagy lakásának bármely részére korlátot szeretne építtetni általában 3 üveg nélküli és 3 üvegezett megjelenési forma közül választhat. Szerkezetileg készülhetnek vasból, rozsdamentes acélból, fából vagy alumíniumból. Nálunk az összes korláttípus alumínium szerkezetű.

Korlát – Üvegezett változatok

Gyakorlati szempontból az üvegezett alumínium korlátnak sok előnye van. Mivel kevesebb a látszó szerkezet így akadálytalan kilátást biztosít kertjére, medencéjére vagy a környező panorámára, viszont védelmet gyújt az erős szelekkel szemben. Beltéren csak a szükséges mértékben töri a teret. Teljesen biztonságosak, még a pontmegfogott típusok is.

1. Oszlopos üvegkorlát típusok

Ezek a típusok a legkedvezőbb árfekvésűek, de mégis nagyon elegánsak. Üvegezése alapesetben 4+4mm-es biztonsági üveg, élein csiszolva. Kérés esetén színezett, vagy opál (tej) üveggel is szállítjuk. Bővebben…

2. Vonalmenti üvegkorlát típusok

A tartószerkezetet csökkentve és az üvegek vastagságát jelentősen megnövelve eljutunk a vonalmenti (alsó sínes) típusokig, ahol a függőleges tartóoszlopok elmaradnak. A tartószerkezet szerepét a vastag edzett, biztonsági üveg veszi át. Alapesetben víztiszta üveg, üvegvastagság 8+8mm. Bővebben…

3. Pontmegfogásos üvegkorlát típusok

A tartószerkezetet még tovább csökkentve, elérkezik a elegáns-modern-minimalista stílusig. Itt az üvegeket pontszerű tartók rögzítik a vasbeton lemezhez. Üvegvastagság 8+8mm, edzett biztonsági. Előnye a teljesen szabad kilátás, hátránya a magasabb ár. Bővebben…

Az alumínium szerkezet miatti minden típusnál kiemelendő előnyként a tartósság és karbantartás mentesség.

Alumínium korlát – Üveg nélküli változatok

4. Függőleges pálcás

Ennél a típusnál több függőleges pálca kerül a korlát szerkezetbe. Kisgyermekes környezetbe is nyugodtan ajánlhat, mert a csemete nem tud a vízszintes részekben felkapaszkodni.

5. Vízszintes pálcás

Általánosan kedvelt és elterjedt típus, több vízszintes pálcával. Kisgyermekes környezetbe nem ajánljuk.

Ezeknél a típusoknál általános előny, hogy egyszerűbben szerelhetők, és mivel nincs üvegezett részük, rövidebb határidővel tudjuk őket telepíteni.

Beltéren erősebb térelválasztó hatásuk van, mint az üvegezett változatoknak.

Árajánlatkérésnél, ha már tudja kérjük válassza ki milyen típust szeretne. Mivel a telepítés bizonyos körülmények között extra költségekkel járhat, ezért kérjük időben vegye fel velük a kapcsolatot az extra költséget elkerülése végett.

Ajánlatot kérek!

Segítünk a választásban!

Oszlopos üvegkorlát

OSZLOPOS ÜVEGKORLÁT

Általánosan elterjedt üvegkorlát fajta, melynek előnye, hogy ötvözi teraszán a kapaszkodó nyújtotta biztonságérzetet, a nagy üvegfelület nyújtotta nyitottsággal. Üvegezése 4+4mm-es biztonsági, élcsiszolt.

Részletek
Vonalmenti üvegkorlát

VONALMENTI ÜVEGKORLÁT

Ezeknél a típusoknál felhasznált üvegek vastagabbak, így nem szükséges oszlop a rögzítéshez. A padlóba süllyeszthető vonalmenti tartó modern hatást kölcsönöz, 8+8mm edzett biztonsági üvegezéssel.

Részletek
Pontmegfogott üvegkorlát

PONTMEGFOGÁSOS ÜVEGKORLÁT

A tartószerkezet további csökkentése pontszerű megfogással érhető el, ami exkluzív eleganciát kölcsönöz ezeknek az üvegkorláttípusoknak akár a lépcső mellett is, 8+8mm edzett biztonsági üvegezéssel.

Részletek

Az ajánlatkérés lépései

Üvegkorlát építés
Ajánlatkérés