Üvegkorlát rögzítés

Az üvegkorlát rögzítés módjai megjelenés szerint lehetnek:

1. Oszlopos üvegkorlát

Közkedvelt, kedvező árú korlátfajták, melyek oszlopokból, kapaszkodóból, üvegbilincsekből és az üvegtáblákból állnak. Az oszlopok és a kapaszkodó a tartószerkezet része, így 4+4mm-es ragasztott biztonsági üvegezés elegendő. Az oszlopok állhatnak az erkély vagy lépcső vasbeton lemezén, vagy oldalról is hozzárögzíthetők. A kapaszkodó fontos rész, nem elhagyható. Az üveg lehet víztiszta, vagy felár ellenében áttetsző opál.

Oszlopos üvegkorlát

2. Vonalmenti üvegkorlát

Ezeknél a típusoknál az üveg alulról egy speciális alumínium sínben van rögzítve (a sín alatt a víz ki tud folyni), amik már zavartalan kilátást biztosítanak. Az üvegvastagság megnő (8+8 ESG, VSG) így további függőleges tartószerkezetre nincs szükség. Keret nélküli megoldás, ami igény szerint akár felső kapaszkodó nélkül is szerelhető. Az üveg élei polírozottan csiszoltak, így teljes biztonságot nyújtanak a balesetekkel szemben.

Vonalmenti üvegkorlát

3. Pontmegfogásos üvegkorlát

A tartószerkezet további csökkentésével a pontmegfogott típusokhoz érünk, amik a maximális kilátást biztosítják. Ezek az erkély vagy lépcső oldalába rögzülnek. Az üveg 6+6 vagy 8+8 furatolt, edzett ragasztott biztonsági. Minden üveg függetlenül rögzül a tartószerkezethez, akár a felső kapaszkodó is elmaradhat, de lehet vékony alumínium sínt alkalmazni igény szerint. Az üveg élei polírozottan csiszoltak, így teljes biztonságot nyújt a balesetekkel szemben.

Pontmegfogásos üvegkorlát
Ajánlatot kérek!

Segítünk a választásban!

Oszlopos üvegkorlát

OSZLOPOS ÜVEGKORLÁT

Általánosan elterjedt üvegkorlát fajta, melynek előnye, hogy ötvözi teraszán a kapaszkodó nyújtotta biztonságérzetet, a nagy üvegfelület nyújtotta nyitottsággal. Üvegezése 4+4mm-es biztonsági, élcsiszolt.

Részletek
Vonalmenti üvegkorlát

VONALMENTI ÜVEGKORLÁT

Ezeknél a típusoknál felhasznált üvegek vastagabbak, így nem szükséges oszlop a rögzítéshez. A padlóba süllyeszthető vonalmenti tartó modern hatást kölcsönöz, 8+8mm edzett biztonsági üvegezéssel.

Részletek
Pontmegfogott üvegkorlát

PONTMEGFOGÁSOS ÜVEGKORLÁT

A tartószerkezet további csökkentése pontszerű megfogással érhető el, ami exkluzív eleganciát kölcsönöz ezeknek az üvegkorláttípusoknak akár a lépcső mellett is, 8+8mm edzett biztonsági üvegezéssel.

Részletek

Az ajánlatkérés lépései

Üvegkorlát építés
Ajánlatkérés