Pontmegfogásos üvegkorlát ismertető

A pontmegfogásos rögzítésű üvegkorlátok a felső kategóriába tartozó exkluzív típusok. Megjelenésükben függőleges tartószerkezetet már nem látunk, csak az vasbeton lemez oldalában vannak pontszerű tartók befúrva, amikre furatokon keresztül rögzül az üveg. Kapaszkodó általában célszerű, de előfordul hogy nincs.

Rögzítés

A fogadó beton szerkezetre oldalról kerülnek felfúrásra a pontmegfogó szerkezet tartó elemei. Az edzett ragasztott biztonsági üvegen a megfelelő helyekre furatokat készítünk, amiken keresztül rögzítjük a tartókhoz az üvegeket. A rögzítési pontok normál esetben 4, extra szélesség esetén 6.

Üvegezés

Mivel a tartószerkezet szerepét nagyobb részt üveg veszi át, ezért az üvegvastagságot növelni szükséges 8+8mm-re (kivételes esetekben 6+6 mm-re). (Közületeknél 10+10mm vagy 12+12mm-re.) Az üveg általában víztiszta, biztosítva a maximálisan zavartalan kilátást de külön kérésre lehet opál, vagy anyagában színezett üveg is.

Pontmegfogásos üvegkorlát
Pontmegfogott üvegkorlát

Árszint

Az üvegezett korlátok közül a vastagabb üvegezésük és a speciális tartószerkezet miatt az árunk már a felső kategóriába esik.

Tisztítás

Az üvegfelületek és a tartószerkezet egyszerűen, az egyébként megszokott eszközökkel és tisztítószerekkel tisztíthatók.

Hova kerül, kik választják

Exkluzív, magasabb árú típusok, főleg olyan helyekre ahol fontos a reprezentáció és a zavartalan kilátás.

Az üvegkorlátok általános ismertetőjét itt találja.

Ajánlatot kérek!

Segítünk a választásban!

Oszlopos üvegkorlát

OSZLOPOS ÜVEGKORLÁT

Általánosan elterjedt üvegkorlát fajta, melynek előnye, hogy ötvözi teraszán a kapaszkodó nyújtotta biztonságérzetet, a nagy üvegfelület nyújtotta nyitottsággal. Üvegezése 4+4mm-es biztonsági, élcsiszolt.

Részletek
Vonalmenti üvegkorlát

VONALMENTI ÜVEGKORLÁT

Ezeknél a típusoknál felhasznált üvegek vastagabbak, így nem szükséges oszlop a rögzítéshez. A padlóba süllyeszthető vonalmenti tartó modern hatást kölcsönöz, 8+8mm edzett biztonsági üvegezéssel.

Részletek
Pontmegfogott üvegkorlát

PONTMEGFOGÁSOS ÜVEGKORLÁT

A tartószerkezet további csökkentése pontszerű megfogással érhető el, ami exkluzív eleganciát kölcsönöz ezeknek az üvegkorláttípusoknak akár a lépcső mellett is, 8+8mm edzett biztonsági üvegezéssel.

Részletek

Az ajánlatkérés lépései

Üvegkorlát építés
Ajánlatkérés