Alumínium korlát összehasonlítása, választás előnyei, hátrányai

A rozsdamentes korlátok egyik fajtája az alumínium szerkezetű korlát. Közkedvelt a karbantartás mentessége és az ára miatt.

A fa lépcsők, fa korlátok természetes vonalat képviselnek, de nem illenek bele minden környezetbe. A alumínium korlátaink sokoldalúak, amit kifejezetten a modern stílus rajongóinak ajánlunk. Ezek a korlátok egyaránt illenek magánházakba és közintézményekbe, kültéren is jól mutatnak, de a belső terek stílusába is nagyon könnyen beleilleszthetőek.

Az alumínium korlátok egyik legjobb tulajdonsága, hogy hosszú távra lehet tervezni velük anélkül, festéssel kellene foglalkoznunk. Környezettudatos vásárlóink kedvéért elmondjuk, hogy az anyaguk teljes mértékben újrahasznosítható.

Amikor korlátot szeretne építtetni általában 3 üveg nélküli és 3 üvegezett megjelenési forma közül választhat.

Üveg nélküli alumínium korlát változatok

Egyszerű kapaszkodó, függőleges vagy vízszintes pálcás korlát típusok. Az utóbbi 2 a típusnál az alumínium oszlopok között vízszintesen vagy függőlegesen több alumínium pálca van felszerelve.

Előnyük az alumínium korlát szerkezet miatti tartósságon és karbantartás mentességen kívül a kedvező ár. Nem szükséges 1-2 évente újrafesteni őket mint a vas korlátokat. Egyszerűbben szerelhetők, és mivel nincs üvegezett részük, rövidebb határidővel tudjuk őket telepíteni.

Üvegezett alumínium korlát változatok

  • Oszlopos,
  • vonalmenti vagy
  • pontmegfogásos típusok.

Gyakorlati szempontból az üvegezett korlátnak sok előnye van. Mivel kevesebb a látszó szerkezet így akadálytalan kilátást biztosít kertjére, medencéjére vagy a környező panorámára, viszont védelmet gyújt az erős szelekkel szemben. Teljesen biztonságosak, még a pontmegfogásos típusok is.

Közülük az oszlopos a kedvezőbb árfekvésű, a vonalmenti és pontmegfogott a költségesebb megoldások.

Az alumínium szerkezet miatt itt is kiemelendő a tartósság és karbantartás mentesség. Üvegezésük minden esetben biztonsági, vonalmenti és pontmegfogásos esetekben edzett biztonsági üveg. Üvegezésről bővebben…

Árajánlatkérésnél, ha már tudja, kérjük válassza ki milyen típust szeretne.


Segítünk a választásban!

Oszlopos üvegkorlát

OSZLOPOS ÜVEGKORLÁT

Általánosan elterjedt üvegkorlát fajta, melynek előnye, hogy ötvözi teraszán a kapaszkodó nyújtotta biztonságérzetet, a nagy üvegfelület nyújtotta nyitottsággal. Üvegezése 4+4mm-es biztonsági, élcsiszolt.

Részletek
Vonalmenti üvegkorlát

VONALMENTI ÜVEGKORLÁT

Ezeknél a típusoknál felhasznált üvegek vastagabbak, így nem szükséges oszlop a rögzítéshez. A padlóba süllyeszthető vonalmenti tartó modern hatást kölcsönöz, 8+8mm edzett biztonsági üvegezéssel.

Részletek
Pontmegfogott üvegkorlát

PONTMEGFOGÁSOS ÜVEGKORLÁT

A tartószerkezet további csökkentése pontszerű megfogással érhető el, ami exkluzív eleganciát kölcsönöz ezeknek az üvegkorláttípusoknak akár a lépcső mellett is, 8+8mm edzett biztonsági üvegezéssel.

Részletek


Az ajánlatkérés lépései

Üvegkorlát építés
Ajánlatkérés