A biztonsági üveg

A biztonsági üveg közös jellemzője, hogy egy esetleges törés esetén balesetveszély szempontjából biztonságosak. Szerkezetileg többfélét különböztetünk meg a következők szerint:

1. Edzett biztonsági üvegek (ESG)

Ebben az esetben az egy réteg üveget kemencében meghatározott szabályok szerint hőhatásnak teszik ki, majd lehűtik, amitől sokkal erősebbé és rugalmasabbá válik. Törés esetén az ilyen üveg apró, nem éles kockákra esik szét, nem okozva balesetveszélyt. Például zuhanykabinoknál, beltéri keret nélküli üveg ajtóknál használatos. Önmagában korlát esetén nem használjuk.

2. Ragasztott biztonsági üveg (VSG)

Ennél a típusnál legalább 2 darab üveg van egy biztonsági fóliával (PVB vagy EVA) összeragasztva. Jellemzője, hogy törés esetén az egyik vagy mindkét réteg elreped, viszont a fólia meggátolja a törött darabok széthullását, és korlát esetén az üveget a helyén is tartja. Oszlopos korlát fajtáinkban használjuk.

3. Edzett, ragasztott biztonsági üveg (ESG, VSG)

Ennél a típusnál 2 darab edzett üveget ragasztunk össze egy biztonsági fóliával. Törés esetén az üveg kis kockákra törik, viszont a fólia miatt nem hullik szét. Pontmegfogásos, vonalmenti és spigot korlát típusainkban használjuk ezt a biztonsági üveg variációt.

Biztonsági üveg

Segítünk a választásban!

Oszlopos üvegkorlát

OSZLOPOS ÜVEGKORLÁT

Általánosan elterjedt üvegkorlát fajta, melynek előnye, hogy ötvözi teraszán a kapaszkodó nyújtotta biztonságérzetet, a nagy üvegfelület nyújtotta nyitottsággal. Üvegezése 4+4mm-es biztonsági, élcsiszolt.

Részletek
Vonalmenti üvegkorlát

VONALMENTI ÜVEGKORLÁT

Ezeknél a típusoknál felhasznált üvegek vastagabbak, így nem szükséges oszlop a rögzítéshez. A padlóba süllyeszthető vonalmenti tartó modern hatást kölcsönöz, 8+8mm edzett biztonsági üvegezéssel.

Részletek
Pontmegfogott üvegkorlát

PONTMEGFOGÁSOS ÜVEGKORLÁT

A tartószerkezet további csökkentése pontszerű megfogással érhető el, ami exkluzív eleganciát kölcsönöz ezeknek az üvegkorláttípusoknak akár a lépcső mellett is, 8+8mm edzett biztonsági üvegezéssel.

Részletek

Az ajánlatkérés lépései

Üvegkorlát építés
Ajánlatkérés