kezdő oldal
Acél oszlopos üvegkorlát
Alsósínes üvegkorlát
Alumínium oszlopos üvegkorlát
Fél oszlopos üvegkorlát
Fa szerkezetes üvegkorlát
Fa szerkezetes lépcső üvegkorlát
Francia erkély üvegkorlát
Inox oszlopos üvegkorlát
Inteligens üvegkorlát
Kovácsoltvas oszlopos üvegkorlát
Kültéri üvegkorlát
Lépcső üvegkorlát
Nano bevonatos üvegkorlát
Pontmegfogásosüvegkorlát
Rejtett vasalatos üvegkorlát
Rézszínű üvegkorlát
Sárgaréz oszlopos üvegkorlát
Terasz üvegkorlát
Üvegkorlát kapaszkodó
Üvegkorlát led világítással
Üvegkorlát üvegoszlop
Vörösréz oszlopos üvegkorlát

 

üvegkorlát Büvegkorlát 1

üvegkorlát Cüvegkorlát 2

üvegkorlát E üvegkorlát 3

üvegkorlát Füvegkorlát 4

üvegkorlát Güvegkorlát 5

üvegkorlát Hüvegkorlát 6

üvegkorlát Iüvegkorlát 7

üvegkorlát Düvegkorlát 8

 

 

 

 

Pontmegfogásos üvegkorlát

A pontmegfogásos üvegkorlát  kivtelezésénél figyelembe vesszük, hogy a statikai terhelésnek megfeleljen 8+8 mm-es edzett üvegből készítjük az üvegkorlát rendszerünket. A felfogató csavaroknak, a menetes szárnak a terhelésnek megfelelően kell kivitelezni az üvegkorlát tartószerkezeteit, a pontmegfogók acél, és danamid, vagy rozsdamentes acél danamid felhasználásával készül, hogy az üvegkorlát üvege megfelelően elosztott terhelést kapjon. Az így megfogott üveg nagy erőhatásoknak képes ellenálni, és biztonságot nyújt az üvegkorlát használóknak. A pontmegfogásos üvegkorlát, ha felfekszik a födémen,vagy a lépcső oldalára, abban az esetben az üveg alatti résznek olyan burkolattal kell rendelkeznie, hogy az üvegkorlát felfektethető legyen rá. A pontmegfogásos üvegkorlát, ha nem fekszik fel a burkolatra, abban az esetben 40 mm-es távtartókkal rögzítjük, hogy könnyedén takarítható legyen az üvegkorlát.

Az üvegkorlát extra fehér üveggel kivitelezve oldalról is alig látszik. Az üvegkorlát felületét savmart mintával vagy dekor fóliával is szinesebbé tehetjük. az üvegkorlát készítésénél parsol float üveget használva színes korlátokat kapunk.

Az üvegkorlát rozsdamentes acél oszlopokkal kivitelezve

Az üvegkorlát oszlopokat kiválaszthatja a fotó mintakollekcióból, vagy egyedi igényeinek megfelelően készítjük el az üvegkorlát tartószerkezetét. Az üvegkorlát oszlopok oldalt és feső rögzítéssel kerülhetnek a lépcsőre. Az egyszerű üvegkorlát cső vagy zártszelvény felhasználásával kivitelezhető

Az üvegkorlát oszlopok között az üveg méretezése

Az üvegkorlát oszlopos pontmegfogásos rögzítésnél megfelelő a duplafóliás ragasztott biztonsági üveg. Az üvegkorlát üvegeinek méretezése az alábbi táblázatban

Oszlopok közti távolság
üveg minimális szerkezete
1000 mm-nél kisebb
4+4 mm-es rag. bizt. üveg
1300 mm-nél kisebb
5+5 mm-es rag. bizt. üveg
1600 mm-nél kisebb
6+6 mm-es rag. bizt. üveg
1900 mm-nél kisebb
8+8 mm-es rag. bizt. üveg

Az üvegkorlát alsó sines megfogásnál ugyan azok a feltételek, mint a oszlop nélküli pontmegfogásos üvegnél. A szorító sínes üvegkorlát szintén ezekkel a feltételekkel használható.

Amennyiben az üvegkorlát oszlop mellett keretbe kerül beépítésre az üveg, abban az esetben az üvegkorlát kivitelezésénél 3+3 mm-es biztonsági ragasztott dupla fóliás üveg is elegendő a statikai követelményeknek.

A statikai követelményeknek keretes befogásnál az üvegkorlát kivitelezésénél a drótüveg, vagy a float drótüveg is megfelel, csak a kinézet változik.

Az üvegkorlát készülhet víztiszta üvegből, vagy anyagában szinezet parsol float üvegből

Az üvegkorlát nem rögzíthető szigetelésre, könnyített betonra. Az üvegkorlát rögzítésére előírások szigorú betartásával kivitelezünk

Az üvegkorlát oszlopai készülhetnek rozsdamentes acélból, acélból porszórt kivitellel. Az üvegkorlát kapaszkodók fából, acélból, corr acélból készülnek.

Alsó sínes megfogású üvegkorlát rögzítése kerülhet a födém oldalára vagy a tetejére. Az üvegkorlát megjelenésében az átláthatóság és a légies megjelenés kerül előtérbe. Az üvegkorlát sín készülhet alumíniumból, acélból, rozsdamentes acélból.