kezdő oldal

 

Acélkorlát

Alumínium korlát

Alumínium erkélykorlát

Alumínium lépcsőkorlát

Alumínium teraszkorlát

Fa korlát

Fa lépcsőkorlát

Inox drótkötél korlát

Inox erkélykorlát

Inox korlát

Inox lánc korlát

Inox lépcsőkorlát

Inox teraszkorlát

Korlát üvegoszloppal

Kötél korlát

Kovácsoltvas erkélykorlát

Kovácsoltvas korlát

Kovácsoltvas lépcsőkorlát

Kovácsoltvas teraszkorlát

Rézszínű korlát

Sárgaréz korlát

Vörösréz korlát

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A korlátokat készíthetjük minden olyan anyagból mely a fizikai erőhatásokat jól tűri. A kültérre használt korlát anyagoknak bírnia kell az időjárás viszontagságait. A korlát ne készüljön kültérre bármilyen fából, mivel a fa nedvesség hatására változtatja az alakját.

Az acél korlát korrózió védelemmel kell, hogy rendelkezzen, ha azt szeretnénk, hogy hosszú távon használható legyen, amiről gondoskodhatunk festéssel, vagy horganyozással. Az acél korlát felületét kopásálló festékkel kell ellátni.

Az alumínium korlát alkalmazható eloxált kivitellel, vagy porszórt festéssel a kívánt színre készítjük el a szerelhető változatra. Az alumínium korlát anyagához ne használjunk vékony falú anyagot amit nem lehet terhelni deformálódás nélkül.

A fa korláthoz a megrendelő kiválaszthatja a használni kívánt fánt a fát előkészítjük, hogy használható faanyagunk legyen a fa korlát elkészítéséhez. A fa korlát anyagát beépítés előtt pácoljuk gomba és kártevő írtóval kezeljük. A fa korlátot beltérre használjuk csak, hogy az időjárás ne tudjon a szerkezetben kárt okozni.

A korlát anyagához alkalmazhatunk különböző biztonsági üveget, mely minimum két laminál rétegből kell álljon, hogy sérülést is a biztonság megtartásával tudja biztosítani. A korláthoz nem használunk megmunkálatlan éles üveget. A korláthoz az üveget csiszolva, és letörve, vagy lekerekítve alkalmazzuk.