Kezdő oldal

Acél vázas csigalépcső

Alumínium csigalépcső

Csúszás mentes csigalépcső

Elemes csigalépcső

Inox csigalépcső

Keményfa csigalépcső

Kültéri csigalépcső

Parafa borításos csigalépcső

Szőnyeg borításos csigalépcső

Üveg csigalépcső

 

csigalépcső 1

csigalépcső 2

csigalépcső 3

 

 

 

 

csigalépcső 4

csigalépcső 5

csigalépcső 6

csigalépcső 7

csigalépcső 8

 

 

 

 

 

 

Csigalépcső tervezésénél figyelembe kell venni a bitonságos rögzítés lehetőségeit. A csigalépcső tartószerkezete lehet egyedi elképzelés alapján, vagy gyári elemekből összeállítva. A csigalépcső felülete készülhet fából üvegből acélból. A csigalépcső felületét hasznos csúszásmentesre készíteni. A csigalépcsőt utólag is lehet csúszásmentesíteni. A csigalépcső lépcső felületére öntapadós csúszás mentesítőt rakunk a zsírtalanított felületre. A csigalépcső felületére kétoldalas öntapadóssal ragasztott csúszásgátlót, ha nagyon koszos, vagy kopott gyorsan, és könnyedén lehet kicserélni. Csigalépcsőt ne használjunk olyan helyen ahol nem tudja elérni a lépcső hossza 80 cm-t mivel két ember nem fér el egymás mellett kényelmesen.

Csigalpcső nagy forgalmú helyeken nem alkalmazható, mivel az emberek egymást a csigalépcsőn nehezen, vagy balesetveszélyesen tudják elkerülni egymást. A csigalépcső lépcsőinek élei legyenek kis rádiusszal lekerekítve. A csigalépcső tartószerkezetének készítésére használhatunk acélt vagy inox anyagot. A csigalépcsőt csak teherhordó szerkezethez rögzítjük. A csigalépcső kivitelezésénél a statikai erőhatások figyelembe vételével járunk el. A csigalépcső bútorok szállítására nem alkalmas. A csigalépcső a rendelkezésünkre álló terek jobb kihasználhatóságát valósítják meg. A gyári elemekből a csigalépcső elkészítése úgy történik mintha legóból építkeznénk.

A csigalépcső helyszíni elkészítése főtartó oszlophoz. A csigalépcső emelkedése 16-19cm legyen. Az ajánlott, és kényelmes csigalépcső emelkedés 16 cm. A csigalépcsőt még rögzített szőnyeggel is biztonságossá tehetjük. Az acél tartószerkezetes csigalépcső horganyzást kap porfestés előtt. Az inox tartószerkezet felülete lehet szálcsiszolt, vagy polírozott. A csigalépcső statikai terhelésének elosztásában a korlát is nagy szerepet kap. A csigalépcső korlátjának anyagát és felépítését úgy kell megtervezni, hogy mindez megvalósuljon.